AMARETTO DUCALE was een van de meest populaire recepten van de 1e wedstrijd
"MAAK JE PAN DUCALE". Gemaakt door de creativiteit en vaardigheid van Maurizio Forcella,
hieronder vind je de ingrediënten en bereiding om dit heerlijke dessert te maken
comfortabel in huis!

 

Ingrediënten:
125 gr ricotta (van schapenmelk is het lekkerste),
100 gram Amaretti koekjes,
80 gram pan ducale,
80 gram room,
60 g boter,
35 gram suiker,
20 gram pure chocolade.

 

Bereiding:
1) Klop eerst in een kom de ricotta romig met de suiker.
Voeg de eerder opgeklopte slagroom toe en meng voorzichtig met
een houten lepel.

2) Zet ​​de ricottacrème in de koelkast om af te koelen. Hak dan
de amarettikoekjes fijn in een hakmolen of gebruik een deegroller tot een bloem is verkregen. Smelt
de helft van de boter in een pan, giet het dan bij de koekjesbloem en
meng dit goed. Neem een ​​springvorm van 10cm , bedek de bodem metbakpapier en
doe de biscuitkorrel erin. Druk met behulp van de achterkant van een lepel de bescuitkorrel aan
totdat een uniforme laag van ongeveer 2 cm is gevormd. Zet de springvorm in de koelkast,
terwijl je de rest van het dessert klaarmaakt.

3) Smelt de pure chocolade in een pannetje samen met een klontje boter.
Neem een ​​vel bakpapier, plaats er een ronde vorm op van 
10 cm en giet de chocolade erin tot een schijf met een dikte van ongeveer 2 mm is verkregen.                                                                                                Zorg ervoor dat de chocolade goed hecht aan het bakpapier.                                                                                                                                                          Laat afkoelen en verwijder de ronde form en laat verder afkoelen in de koelkast.

4) Neem de Pan-Ducale en verkruimel deze in een pan, voeg de resterende boter toe
en werk het mengsel tot je een stevig deeg krijgt.
Haal nu de amaretti-bodem uit de koelkast en leg het Pan-Ducale deeg in de pan.                                                                                                                        ok Druk ook deze keer met behulp van een lepel het Pan-Ducale deeg goed tegen de amaretti bodem.

5) Tot slot, verdeel je de ricottacrème met behulp van een spatel bovenop de
net verdichte laag Pan Ducale. zet vervolgens in koelkast
voor minstens een uur. Haak tot slot de springvorm  los en plaats de schijf 
van donkere chocolade bovenop de ricottaroom.

 

AMARETTO DUCALE is klaar om geserveerd te worden:

Heerlijk om het dessert te begeleiden met een goed glas rum ... en waarom niet twee !!!